Smakfulla upplevelser

Det personliga bageriet

Dessa ord är hjärtat i vårt bageri! Vi vill att våra gäster ska känna att vår personal älskar sitt jobb och att de lägger ner sin själ i hantverket. I utbyte får vi energi när gästerna tycker att det smakar gott. Fika är socialt och vi vill bidra till att människor umgås, pratar och äter gott.  När våra gäster är glada och nöjda, är vi glada och nöjda.

Vårt bröd

Kärleken till brödet

Brödet i Bageriet är resultatet av en lång rad experiment. Det har varit en lång process att få vårt surdegsbröd som vi ville ha det. Vi testade konsistenser, smaker, luftbubblor och hållbarhet tills vi var nöjda. Framför allt vår ljusa surdegslimpa tog tid. Tills slut fick vi fram det bröd som vi idag säljer i vårt bageri. Experimenten fortsätter och likaså utvecklingen av vårt brödsortiment.

Vi älskar att baka bröd och bakar alltid våra limpor, baguetter och frallor med stort hjärta. Vi har både ljust och grovt surdegsbröd.

Brödbakningsprocessen

Degen tas upp i inoljade plastbackar, så att den inte ska fastna. Den står ute på jäsning och viks tre gånger med 45 minuters mellanrum för att skapa luftbubblor och gluten. När det är klart ställs den i kylen och kalljäser till nästa dag. Därefter tar vi upp degen och kubbar upp frallor och slår upp limpor. I detta moment används vågen flitigt för att hålla rätt storlekar.

Sen är det dags för jäsning igen. In i kylen över natten och gräddning dagen efter. Kalljäsningen sker av flera olika anledningar. Det är lättare att göra mönster i bröden när degen är kall men framför allt mognar degen bättre i kylen. Smaken utvecklas bättre om degen får jäsa under en längre tid. Smaken blir bättre, konsistensen blir bättre och det blir fler luftbubblor.

Minska matsvinnet

Vi jobbar hårt för att minska matsvinnet. Bröd levereras dagligen till till Br. Olssons andra verksamheter som till exempel bröd till restaurangens lunch och à la cart men även till Olssons Brygga i Arvika. 

Blir något över från restaurangen skapas det nya kreationer i Bageriet. Exempelvis när det blev nougat över från Restaurangens julbord skapades en nougatbulle i Bageriet. Bagarna skapar också nya kreationer av rester från deras egen verksamhet. Överbliven semmelfyllning blir en semmelbulle, överbliven mousse blir till en moussetårta med ny smakkombination.