Smakfulla upplevelser
Vinbar Bazar

Vinbaren

För oss är vin en livsstil, en passion, både på och utanför jobbet. Mycket tid och engagemang läggs på att ge dig som gäst en stor vinupplevelse. Vår vinlista består idag av cirka 200 viner och är modernt klassiskt med med mycket fokus på rena terriordrivna viner där vingårdar skötts EKO/Bio.

Star Wine List
Star Wine List

Vin - vår passion

Som enda restaurang i Värmland är Bazar Bar & Restaurang listade i den åtråvärda vinguiden Star Wine List. Guiden används av de vinintresserade för att hitta de bästa vinlistorna inför restaurangbesök. Vi är i gott sällskap bland världens bästa vinbarer och vinrestauranger.

Vinbar Olssons Bazar Bar & Restaurang
För oss är vin en livsstil

Vinet

Vi lägger stort engagemang och mycket tid på att hitta intressanta viner runt om i världen till vår vinlista som idag består av cirka 200 viner. Utbildning av vår personal sker löpande både på plats i restaurangen och på olika vinprovningar. Nivån är hög och vinerna serveras i olika glas beroende på druva. Ungefär 25 viner serveras på glas via Coravin. Med Coravin kan du hälla en tår, ett glas eller mer och spara resten till nästa gång, en strävan mot att minska svinnet.

Bazar Bar & Restaurang är modernt klassiska med mycket fokus på rena terriordrivna viner där vingårdar skötts EKO/Bio. Vi är stora på gamla världen men huvudfokus på Piemonte & Toscana men även mycket intressant i nya världen som Kalifornien, Yarra Valley i Australien och Sydafrika.

Sommelier Bazar
Sommelieren tipsar

Druvan Nebbiolo

”Min favorit på menyn är Tryffelsalamipizza. Till pizzan väljer jag att dricka Bartolo Mascarello Barolo 2012. Eleganta viner på druvan Nebbiolo är de bästa viner som finns och våra Napolitanska Pizzor är magiska!” / Fredrik, Platschef och Sommelier