Smakfulla upplevelser
Vårt kök Bazar

Vårt kök

Det ligger en enkel matfilosofi bakom all mat som serveras på Bazar Bar & Restaurang. Vällagat, smakrikt, genomtänkt och allt ska tillagas från grunden. Vår köksmästare Robin Hansson är kreatören bakom våra rätter som består genomarbetade smakkombinationer och kreativa upplägg. Kött och grillrätter ligger oss varmt om hjärtat utan att tumma på kvaliteten på våra vegetariska och veganska rätter. Vi lagar i största möjliga mån all vår mat laktosfritt och inget tillsatt gluten. Hos oss ska det alltid finnas något för alla.

Meny tips Bazar Restaurang
Köksmästaren tipsar

Côte de Boeuf

”Om jag måste välja, väljer jag Cote de Boeuf – Svensk Entrecôte på ben. En enkel rätt egentligen där köttet serveras med enkla tillbehör och en varmslagen bearnaise. Köttet talar för sig själv i den rätten och det är just köttet som är så bra. ” / Robin, Köksmästare

Mörningsskåp
Mörningsskåp

Mört och smakrikt kött

Mörningsskåpet på Bazar Bar & Restaurang är ytterligare en satsning i utvecklingen av våra smakupplevelser. Köttet vi serverar kommer att variera från vecka till vecka beroende på vilket kött vi får tag på hos gårdarna runt om i Värmland. Bästa kvalitet, närproducerat och bra djurhållning är vårt fokus.

Vi väljer att möra köttet liggandes eftersom fibrerna i köttet dras ner om köttet hängs. Liggande mörning innebär också mindre svinn, vilket är något vi alltid försöker minska. Köttet möras i en låg temperatur, hög luftfuktighet och är som bäst efter 5-6 veckor. Längden på processen beror bland annat på vilket kött det är och hur kossan har levt. Luftfuktigheten i skåpet justeras under mörningsprocessens gång för att skapa det ultimata köttet och den optimala smakupplevelsen.

Hos oss får köttet tid och kärlek. Resultatet blir magiskt, tycker vi.

Napolitansk Pizza Bazar
Äkta Hantverk

Napolitansk Pizza

Äkta hantverk ligger bakom vår napolitanska pizza. Pizzorna bakas med ett speciellt mjöl som vi köper från Italien. De gräddas sedan i vår vedeldade napolitanska pizzaugn. Hos våra leverantörer väljer vi ut de bästa charkbitarna och skivar allt själva för att vi ska få ett så bra resultat som möjligt. Hantverk, kunskap och en stor portion kärlek – där har ni ingredienserna till våra napolitanska pizzor.