Smakfulla upplevelser
Napolitansk pizza bazar

Napolitansk Pizza

Äkta hantverk ligger bakom vår napolitanska pizza. Bazar Bageri & Deli gör degen med ett speciellt mjöl som vi köper från Italien. Vi väljer ut fina bitar av chark och skivar allt själva för att vi ska få ett så bra resultat som möjligt. Hantverk, tålamod och en stor portion kärlek – där har ni våra napolitanska pizza.

Napolitansk pizza
Äkta hantverk

Pizzadeg

Hantverket bakom pizzadegen. Bazar Bageri & Deli gör degen med ett speciellt mjöl som vi köper från Italien. Vi beställer degen från Bageriet som kör igång direkt på morgonen och låter först degen jäsa jässkåpet och ställer därefter in den i kylen. Vi får degen till restaurangen dagen efter och och låter den stå i rumstemperatur i några timmar. Sen börjar våra pizzabagare att rulla pizzadegen. Därefter är det dags för kylskåpet igen under 2 dagar. Innan pizzabagarna börjar göra pizzorna måste degen vara rumstempererad men inte för länge så att den överjäser. En stor process, äkta hantverk och resultatet blir magiskt, tycker vi.

Napolitansk Pizza Bazar
Vår stolthet

Vedeldad Napolitansk Pizzaugn

Pizzaugnen är en av våra stoltheter – en vedeldad napolitansk pizzaugn. Ugnen kallnar aldrig riktigt. Från det att vi slutar elda på kvällen tills att vi kommer på morgonen är ugnen 120-140 grader varm. Det är noggrant och metodiskt arbete som gäller för att få en så jämn värme som möjligt. Veden som köps på en gård utanför Karlstad eldas först på höger sida, sen ska den längst fram och därefter på vänster sida. På så sätt kan pizzorna gräddas jämnt.

Det är en hårfin balans för att få rätt värme. Våra napolitanska pizzor gräddas i 400 grader. Lägger vi in ett för stort vedträ blir ugnen för varm och pizzorna blir klara för fort. Går ugnen ner i temperatur blir pizzadegen inte bra. Kunskap, nogrannhet, kärlek och äkta hantverk ligger bakom våra napolitanska pizzor.

Chark Bazar
Kvalitet

Chark

Vi är noggranna när vi väljer den chark vi använder till våra pizzor och övriga meny. Inköpen sker i små mängder, ofta och bara de fina bitarna för att sedan skiva upp allt själva. Charken skivar vi upp i stort sett dagligen. Allt för att vi ska få så bra resultat och skapa så stora smakupplevelser som möjligt.